Moet ik op een speciale manier omgaan met magneetsieraden? Moet ik specifiek ergens op letten?
Magneetsieraden kunnen credit cards en andere passen met magneet strips ontregelen. Wij raden dan ook aan om uw magneetsieraden en accessoires gescheiden te houden  van deze kaarten. Voorkomt u ook het direct contact met externe harde schijven of de harde schijf van laptops!

Kan ik mijn ENERGETIX magneetsieraad dragen tijdens het douchen of in bad gaan?
Swarovski glas of gezette stenen kunnen uit het sieraad vallen. Daarom raden wij af om die sieraden te dragen onder de douche, in het zwemband of tijdens nat huishoudelijk werk. Haarlak, parfum, deodorant of wasmiddelen kunnen de sieraden aantasten. Dit geldt vooral voor leerproducten. Daardoor veroorzaakte veranderingen in het leer vallen niet onder de wettelijke garantie. Over het algemeen is de ervaring dat puur metalen armbanden en ringen zonder al te veel risico altijd gedragen kunnen worden. Echter het mogelijke risico blijft wel bij de eigenaar.
De ENERGETIX SportEX armbanden zijn hier in het bijzonder wel geschikt voor.

Hoe lang duurt het voordat mijn magneetsieraad gaat werken?
Sommige mensen voelen meteen of binnen enkele dagen de positieve werking. Bij anderen kan het soms iets langer duren, 2 a 3 weken. Het verschilt per persoon en hangt van verschillende factoren af. Iedereen heeft weer andere klachten en andere oorzaken. In het algemeen merkt men de werking van het sieraad als eerste aan meer energie en een beter algemeen gevoel, je voelt je “lekkerder in je vel.”

Kunnen ENERGETIX magneetsieraden een negatief effect hebben?
In een zeldzaam geval kan men zich licht onwel voelen. Dit stopt als het sieraad wordt afgedaan en als men goed water drinkt. Voor mensen die hier gevoelig voor zijn, kunnen het beste het dragen van de magneetsieraden opbouwen. Dat houdt in, de eerste dag 1 uur, de tweede dag 2 uur, en zo door tot minimaal 8 uur per dag.
U kunt zelf kiezen of u het sieraad overdag of ’s nachts wilt dragen.

Waarom voel ik geen verschil?
Daar kunnen veel redenen voor zijn. Een veel voorkomende reden is het onvoldoende drinken van water. Wij raden aan om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Magneet therapie is niet bedoeld om alleen nu en dan toe te passen. Indien u al voldoende energie heeft en geen specifieke klachten ervaart, zult u mogelijk in uw beleving geen veranderingen merken. Magneten kunnen ook mentaal effect op u hebben. U kunt zich bijvoorbeeld beter concentreren of neemt eenvoudiger een zware beslissing. Effecten van de magneet zijn dus ook afhankelijk van het type persoonlijkheid in brede zin.

Het gebruik van mineralen en vitaminen bevorderen ook de gezondheid.

Hoe lang behouden de magneten in mijn ENERGETIX magneetsieraad hun werking?
Alle gebruikte magneten in onze ENERGETIX magneetsieraden zijn neodymium magneten. Neodymium magneten hebben een levenslange garantie, daar deze slechts 1 % van hun kracht verliezen per 100 jaar.

Wat voor soort magneten worden er in de sieraden gebruikt?
In onze ENERGETIX magneetsieraden zitten 1 of meer neodymium magneten. Deze zijn ontwikkeld in de ruimtevaart en hebben de unieke eigenschap slechts 1 % van hun werking te verliezen per 100 jaar. De kracht van een magneet wordt uitgedrukt in Tesla of Gauss. Alle ENERGETIX magneetsieraden zijn uitgerust met magneten met een sterkte van 0,12 Tesla ofwel 1200 Gauss, tenzij anders aangegeven. 1200 Gauss wordt geacht een werkzame en veilige waarde te zijn. Houdt u er rekening mee dat magneten bij direct contact uw bankpassen kunnen beschadigen.

Moet ik mijn ENERGETIX magneetsieraad altijd dragen?
Het is niet nodig de magneetsieraden dag en nacht te dragen. Het is voldoende om ze overdag of  gedurende de nacht te dragen. Indien u wenst kunnen ze wel 24 uur per dag gedragen worden zonder problemen. U voelt zelf wat prettig is. De sieraden hebben geen verslavende werking.

Moet mijn magneet armband de huid raken?
Dit is niet noodzakelijk. U mag  uw magnetische sieraden dragen hoe u het prettig vindt, dat kan dus ook losjes rond uw pols zijn. De werking van de magneet gaat ongeveer 3 cm diep het lichaam in, ook wanneer het sieraad niet strak op de huid gedragen wordt. Deze werking is onschadelijk.

Mag ik magneetsieraden dragen als ik een pacemaker of insuline pomp heb?
Indien u een pacemaker heeft, of een insuline pomp, raden wij veiligheidshalve af om magneetsieraden te dragen. De batterijduur van een pacemaker of insuline pomp kan door magneten beïnvloed worden. Magneten kunnen het leegtrekken van een batterij veroorzaken. De nieuwere pacemakers zijn hiertegen vaak beveiligd. Overleg voor de zekerheid met uw cardioloog, hij of zij is namelijk de specialist die u mag adviseren. Er zijn mensen met een pacemaker die gewoon magneet sieraden dragen. Wilt u toch het positieve effect van magnetisme ervaren, dan kunt u de magneetkracht eenvoudig in uw drinkwater brengen. Dit kan met behulp van een vaste magneet, zoals die verwerk is in de Energetix magneetstaven of de Energetix onderzetter. Magnetisch water heeft geen invloed op de batterijen van uw apparaten.

Mag ik tijdens mijn zwangerschap ENERGETIX magneetsieraden dragen?
Zwangerschap: Indien u al gewend bent om magneetsieraden te dragen dan is er geen beperking. Droeg u vóór de zwangerschap nog geen magneetsieraad, dan kunt u voor de zekerheid beter pas na de eerste 13 weken van de zwangerschap uw magneetsieraden gaan dragen.

Kan ik mijn armband aan dezelfde arm dragen als mijn horloge?
De door ENERGETIX aangeboden horloges (MagnetTime) worden door een speciale technologie afgeschermd tegen de inwerking van de geïntegreerde magneten. Gelieve het horloge echter niet bloot te stellen aan andere magnetische velden als magnetische sieraden of luidsprekers. Dit geldt voor het dragen van het horloge, maar ook voor opslag en transport. Ook horloges van andere fabrikanten kunnen door magneten worden beïnvloed. Raadpleeg de fabrikant over de magnetische gevoeligheid van het betreffende artikel.

Om welke pols moet ik mijn ENERGETIX armband dragen?
Er zal weinig verschil zijn bij het dragen van uw armband om de linker of om de rechter pols, omdat de bloedstroom in beide polsen nagenoeg gelijk is. Echter ieder mens is anders en het beste is om zelf uit te proberen of u een verschil voelt.  Oosterse geneeswijzen zeggen dat het menselijk lichaam asymmetrisch is. Daardoor heeft elke pols bijvoorbeeld verschillende acupunctuur punten en meridianen.

Bij een te lage bloeddruk adviseren wij om uw ENERGETIX armband links te dragen en bij een te hoge bloeddruk juist rechts.

Uit welke materialen zijn de ENERGETIX magneetsieraden vervaardigd ?
Alle sieraden zijn gemaakt van edelstaal, dat ook wel chirurgisch staal genoemd wordt. De belangrijkste eigenschap hiervan is dat het een nikkel allergievrij materiaal is. De nikkel die aanwezig is in het staal, is geneutraliseerd zodat er geen allergische reactie plaats vindt. De afwerking van de sieraden bestaat uit een hoge kwaliteit goud of rhodium. De sieraden die verguld zijn, kunnen indien het goudlaagje beschadigd is een allergische reactie geven. Dit komt omdat het staal dat eronder zit nog niet geneutraliseerd is. Dit kunt u eenvoudig oplossen door het sieraad een maand te laten liggen zodat er een natuurlijk corrosie laag op komt. Daarna is het sieraad weer allergie vrij.

Kan het gebeuren dat een ENERGETIX  armband de pijn in mijn knie verlicht?
Door de werking van de magneten verbetert de capaciteit van zuurstof opname en afvalstoffen verwijdering in het bloed, door de rode bloedlichaampjes te ontclusteren. Afvalstoffen verlaten via de ontlasting en urine het lichaam. Het is mogelijk dat u tijdelijk vaker naar het toilet wilt. Wij adviseren voor een optimale werking om voldoende water te drinken, namelijk anderhalf tot twee liter per dag.

Door de verbeterde doorbloeding kan het lichaam nu effectiever zuurstof en voedingsstoffen naar alle cellen in het lichaam transporteren. Dit komt terecht in alle lichaamsdelen en dus ook onder andere de knie. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en het lichaam komt weer in balans.

Veel mensen vragen zich af, wat helpt bij reuma klachten?
Inmiddels hebben veel mensen een positieve invloed ervaren op hun reuma met Energetix producten en krijgen we vele spontane reacties over de weldadige werking en het verbeterde lichamelijk functioneren. Bij reuma is het aan te bevelen om Energetix artikelen met koper te gebruiken.

Met andere woorden: magnetisme in combinatie met koper biedt de beste resultaten.

Met name het magneethart en de magneetstrip op de pijnlijke plaatsen, in combinatie met armband of ketting / hanger, geven het optimale resultaat.

Zijn magneetsieraden geschikt voor hoog gevoelige / sensitieve kinderen en kinderen met ADHD?
Ja. Inmiddels worden goede resultaten geboekt met onze Energetix magneetsieraden voor kinderen, zoals meer balans, concentratie, aarding en energie, bij vele kinderen in deze categorie.

Terugkoppeling van ouders en begeleiders van hoog gevoelige / hoog sensitieve, ADHD of HSP kinderen, laten ons weten dat het kind zeer positief reageert op de therapeutische magneet en toepassing hiervan.

 

 

 

 

Neem contact op

Tijdens behandelingen zijn wij niet telefonisch bereikbaar. U kunt een bericht via het onderstaand contactformulier versturen. Wij nemen contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search