banner body&bess

Charming Nails & Beauty gebruikt de producten van Body & Bess. Deze verzorgingsproducten worden op basis van frambozenpitolie gemaakt. De frambozen die gebruikt worden, zijn 100% biologisch en worden gecultiveerd. Dit wil zeggen dat de frambozen bewerkt worden op een plantage. Door de cultivatie vangen de frambozen heel veel zonlicht op en zijn ze nog rijker aan vitaminen dan frambozen die in het wild groeien. De producten van Body&Bess hebben zo weinig mogelijk bewaarstoffen toegevoegd.

Frambozenpitolie is als het ware “een ontbijt voor de huid”. Deze omschrijving wordt bevestigd door de gevarieerde voedingswaarden die aanwezig zijn in de frambozenpitolie. U moet hier denken aan: Provitamine A, Vitamine E, foliumzuur, mangaan, magnesium, calcium, kalium, riozmine en essentiële vetzuren omega 3 en 6.

Wat doen deze bestanddelen

Provitamine A wordt in het lichaam omgezet naar Vitamine A. Vitamine A is een vet-oplosbare vitamine en helpt de weerstand van de huid te verhogen.

Vitamine E is eveneens een vet-oplosbare vitamine en beschermt tegen oxidatie. Daardoor wordt de huid beschermd door vrije radicalen.

Riozmine zorgt voor vetverbranding

Omega-3 verhoogt de immuniteit en laat het sebum (talg) dalen

Omega-6 herstelt de huid (voornamelijk van de zon), vermindert de roodheid, doet pigmentvlekken vervagen en beschermt onze huid.

Omega-6 is voor 55% aanwezig in frambozenpitolie en Omega-3 voor 25%. Aangezien Omega 3-6 zeer snel penetreren in de huid, zal ook 80% van de frambozenpitolie onmiddellijk in de huid indringen. Hierdoor zal het product geen vette font nalaten en zeer aangenaam en zacht aanvoelen. Zeker geschikt voor een geprikkelde en uitzonderlijk droge huid.

oliesubstantie

Op deze voorstelling is een duidelijk verschil tussen de structuur van olie van Body&Bess en de structuur van de olie van de meeste andere merken. Bij aanraking met de huid via een olie in water emulsie, vormt iedere olie altijd kleine bolvormige deeltjes. Hoe kleiner deze bolvormige deeltjes, hoe meer raakpunten met de huid en hoe groter de penetratie is in de huid.

Frambozenpitolie heeft op lange- en op korte termijn zichtbare effecten op de huid

Onmiddellijke effecten Lange termijn effecten
Verzacht geprikkelde of rode huid Doet pigmentvlekken vervagen
Verzorgende en verzachtende werking bij insectenbeten Verbetert droge huid en vette huid
Rehydrateert de huid Werkt talgregulerend
Vermindert roodheid Anti-aging
Beschermt tegen effecten van de zon (niet geschikt als sunblock) Verhoogt de weerstand
Vermindert schilfers Positief effect op puistjes en probleemhuiden

Body & Bess is een klein Belgisch familiebedrijf en is opgericht in 2010, ze blijven voortdurend investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten. Ze zijn nog maar pas bezig en de intensive body oil werd al verkozen tot beste product van het jaar 2015-2016.

 

Producten van Body & Bess

Cleansing Milk:
Doet meer dan enkel een reiniging van het gezicht, het is een milde maar diepreinigende reinigingsmelk. Make-up en onzuiverheden worden op natuurlijke wijze verwijderd. De milk hydrateert de huid en past zich aan elke huidtype, hij voelt heerlijk fris en zacht aan. Er zit 7 % frambozenpitten in verwerkt.

Tonic:
Is een zachte maar actieve lotion die de huidbarrière op natuurlijk manier beschermt en herstelt. Ze egaliseert fijne rimpels en ze reduceert de poriëndiameter. Verder heeft deze tonic een reinigende, hydraterende en verzachtende werking en reguleert ze de sebumproductie. Is geschikt voor elk huidtype, na gebruik voelt de huid fris en zacht aan.

Facial Scrub:
Zorgt voor een intensieve verzorging van het gezicht en is geschikt voor alle huidtypes. De scrub is op basis van gemalen frambozenpitten en is daarom vrij van zand, zout en microplastics. Er zit 26 % frambozenpitten in verwerkt. De scrub verwijdert dode en verouderde huidcellen en zorgt voor een zachte en frisse huid. Een milde peeling waarbij de huid niet beschadigd wordt.

Massage cream:
Zorgt tijdens een gezichtsmassage voor een intensieve voeding en verzorging. Verder werkt deze massagecrème beschermend en biedt een anti-aging werking. Is geschikt voor elk huidtype. Er zit 5 % frambozenpitten in verwerkt.

Cream mask:
Biedt een hydraterende werking tot diep in de huid. Ze herstelt de huidbarrière op natuurlijk wijze en zorgt voor een plantaardige aanvulling van onze huidlipiden. Verder biedt dit masker een intensieve voeding en verzorging van het gelaat en geeft ze een weldoend anti-aging effect. Helaas is dit masker niet geschikt voor een gemengde tot vette huid. Dit omdat de actieve bestanddelen specifiek gericht zijn naar het herstel van de zeer droge en gevoelige huid. Er zit 7 % frambozenpitten in verwerkt.

Day cream (zeer droge huid):
Spoort de huid aan om zich te vernieuwen. Dode en onesthetische huidcellen worden verwijderd zodat de onderliggende cellen meer kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen. Daarnaast vult de dagcrème de verdwenen of beschadigde huidlipiden aan en pigmentvlekken vervagen in de eigen huidskleur. Ook fijne lijntjes vervagen en verhoogt de weerstand van de huid. Er zit 10 % frambozenpitten in verwerkt.

Day cream (normale tot droge huid):
Spoort de huid aan om zich te vernieuwen. Dode en onesthetische huidcellen worden verwijderd zodat de onderliggende cellen meer kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen. Daarnaast vult de dagcrème de verdwenen of beschadigde huidlipiden aan en pigmentvlekken vervagen in de eigen huidskleur. Bevat een natuurlijke UVA en UVN bescherming en fijne lijntjes vervagen en verhoogt de weerstand van de huid. Er zit 10 % frambozenpitten in verwerkt.

Day cream (gemengde tot vette huid):
Onderdrukt de talgafscheiding, verkleint poriën tot 50% en onzuiverheden zoals puistjes, zwarte puntjes en cysten worden selectief weggespeeld. De huid wordt geëgaliseerd en dode en onesthetische huidcellen worden verwijderd zodat de onderliggende cellen meer kans krijgen om zich efficiënter te ontwikkelen. Er zit 1 % frambozenpitten in verwerkt.

Serum (deep repair & moisturizing):
Is een olieachtige vloeistof die snel indringt en de huid regenereert Dit serum heeft een instant effect op het gezicht.

Serum (Anti-wrinkle)
Is een gelachtige Anti-wrinkle serum is perfect als anti-aging behandeling. Dit serum heeft een instant effect op het gezicht.

Handlotion
Zorgt voor een ideale voeding en bescherming van de handen en houdt deze soepel. Na gebruik van de handlotion voelen de handen zacht en aangenaam aan. Verstevigd de huid en heeft een anti-rimpel werking, daarnaast zorgt hij voor een intensieve 24 uren hydratatie en bescherming van de handen. De creme heeft een dikkere substantie dan andere handcreme, hierdoor dringt de creme iets moeilijker de huid in. Er zit 10 % frambozenpitten in verwerkt.

Body Lotion
Kan zowel voor het lichaam als voor hand en voeten gebruik worden. De body lotion is geschikt voor alle huidtypes maar werd in het bijzonder ontwikkeld voor de normale tot droge huid. Vanwege zijn sterke hydratatie kan hij als verzorgende lotion gebruikt worden na het zonnen. Trekt snel in de huid, geeft de huid een ideale voeding en hydratatie, verstevigt de huid en laten een subtiele geur achter. Er zit 10 % frambozenpitten in verwerkt.

Body Lotion intensive
Kan zowel voor het lichaam als voor hand- en voeten gebruikt worden. Body lotion intensive is speciaal ontwikkeld voor de droge tot zeer droge huid en heeft een vrij rijke structuur omdat deze bodylotion een water in olie oplossings is. Voelt zacht en rijk aan, laat geen vette sporen achter op de huid. Ideaal voor een geprikkelde huid, trekt snel in.  Er zit 10 % frambozenpitten in verwerkt.

Bodyscrub
Zorgt voor een intensieve verzorging van het lichaam en is geschikt voor alle huidtypes. de bodyscub verwijdert dode en verouderde huidcellen en zorgt voor een zachte en frisse huid. Tijdens het gebruik vormt de scrub een witte emulsie op de natte huid, wat een aangename behandeling garandeert en ervoor zorgt dat na het masseren de scrub gemakkelijk kan afspoelen. Er zit 25 % frambozenpitten in verwerkt.

Intensive Body Oil
Is een actieve lichaamsolie met meer dan 60 % pure frambozenpitolie en is geschikt voor alle huidtypes.  De olie heeft een optimaal verzachtend effect, zorgt voor een intensieve verzorging en voeding en voorkomt veroudering van de huid. Bovendien zorgt deze lichaamsolie voor een sterke rehydratie na een langdurige blootstelling van de zon. De olie wordt snel opgenomen in de huid waardoor ze geen vettige of plakkerige sporen nalaat. Er zit 60 % frambozenpitten in verwerkt.

Hydrating Face & Body Mist
Deze heerlijk verfrissende Face & Body Mist verkoelt niet alleen de huid maar ondersteunt ook de werking van zonnebescherming en voorkomt vochtverdamping en verhitting van de huid. De spray verzacht, hydrateerd en herstelt de huid voor, tijdens en na het zonnebaden en beschermt en herstelt bovendien de huidbarriére tegen huidveroudering. Geschikt voor lichaam en gezicht en voor veelvuldig gebruik door jong en oud!