hoofdpijn

Wat is hoofdpijn?
Hoofdpijn is een veelkomend verschijnsel, ruim 2 miljoen mensen lijden aan een vorm van hoofdpijn. Een op de vijf heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn. Veel mensen weten niet dat er verschillende manieren zijn om hoofdpijn te verminderen of er helemaal vanaf te komen. Deze massage kan de hoofdpijnklachten verlichten en soms ook zelfs wegnemen.

Werking van de hoofdpijn massage?
De spieren en aanhechting  van de schouders en nek worden losgemaakt. De schedelrand, het gezicht en ook de slapen worden gemasseerd.  Door bepaalde drukpunten kunt u  direct vermindering van u klachten ervaren.

Wat kan hoofdpijn veroorzaken?
* Bloedsuikergehalte:  Te hoog of te laag
* Te weinig vocht
* Stress
* Slechte houding
* Slaap te kort
* Te weinig lichamelijk beweging
* (Overmatig) alcohol gebruik
* Plotselinge temperatuursdaling
* Bepaalde voeding: Chocolade, Kaas, Cafeïne, Suiker, Roken enz.
* Menstruatie problemen
* Bloedarmoede
* Hart en vaataandoeningen

Voor wie is hoofdpijnmassage geschikt?
De hoofdpijn massage kan verlichten geven voor mensen met:

* Migraine:
De pijn zit vaak aan één kant van het hoofd, misselijk/braken,  de hoofdpijn is heftig bonzend of kloppend, overgevoelig voor licht en geluid, soms ook geuren, inspanning verergert, aanvallen hebben duidelijk begin en einde, kan soms 4 uur tot 3 dagen duren.

* Spanningshoofdpijn:
Pijn aan weerzijde van het hoofd, drukkend/klemmende pijn, soort bandgevoel om het hoofd, lichte tot matige intense pijn, pijn wordt niet erger bij lichamelijk inspanning, misselijkheid zonder braken, licht gevoeligheid voor harde geluiden of fel licht.

* Clusterhoofdpijn:
Aanvallen doen zich voor in de bepaalde periodes, de pijn bevindt zich aan één zijde van het hoofd, achter het oog of in het voorhoofd bij de slaap, zeer hevige snijdende of borende pijn, bijverschijnselen: verstopte neus/ loopneus, trillend ooglid of afzakkend rood oog en bovenmatig transpiëren.

* Kindermirgaine:
Aanvallen hebben een duidelijk begin en einde, hoofdpijn is heftig bonzend of kloppend, de pijn zit meestal aan één kant van het hoofd, misselijkheid/braken, overgevoeligheid voor licht en  geluid, vaak ook geur, elke inspanning is onmogelijk en verergert de pijn, kan soms 4 uur tot 3 dagen duren

Wanneer kunt u beter geen hoofdpijnmassage ondergaan?
* Recent nektrauma, bijvoorbeeld door een val op het hoofd of een auto ongeluk
* Hoofdpijn die plotseling begint
* Tijdens een migraine aanval.
* Recent hoofdletsel ( bijvoorbeeld door een klap of stoot tegen het hoofd)

Mocht u het niet zeker weten of u houd uw hoofdpijn aan raadpleeg eerst u arts voordat u een massage ondergaat.

Hoe ziet de behandeling hoofdpijn massage eruit?
Bij de eerste afspraak nemen we samen het intakeformulier door, hierin worden vragen gesteld over welke massage u heeft gehad, en over u gezondheid, u  kunt hierbij denken aan allergieën.  Deze informatie is noodzakelijk om zo te bepalen wat u lichaam nodig en niet nodig heeft tijdens de massage. Daarna mag u zich uitkleden, omdat alleen de rug, schouder, nek, hoofd en gezicht worden gemasseerd is hoeft u alleen het bovenlichaam te ontbloten (natuurlijk mag als u dat prettig vind leggen de broek uit), bij dames mag de BH aanblijven. Daarna gaan we beginnen met de massage, deze massage wordt er bijna tot geen olie gebruikt.

Na de behandeling:
De behandeling kan de hoofdpijn verlichten, verminderen  of soms zelfs verdwijnen. Soms is er meer dan één behandeling nodig voor een langer blijvend resultaat. Ook raad ik u aan om na de massage veel water te drinken om zo de afvalstoffen af te voeren.

Duur van de behandeling:
De behandeling duurt ongeveer een 30 min tot 45 min.
* De behandeling kan 10 minuten langer duren in verband met het voor en na gesprek.

Tips en contra-indicatie kijk in het menu aan de linkerkant

Neem contact op

Tijdens behandelingen zijn wij niet telefonisch bereikbaar. U kunt een bericht via het onderstaand contactformulier versturen. Wij nemen contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search