Wat is cuppingmassage?
Cupping wordt ook wel vacussage genoemd. Bij cupping worden er “cups” op het lichaam geplaatst, hierbij wordt gebruik gemaakt van kunststof of glazen cups. Door middel van een pomp wordt de druk in de cups verhoogt en trekt de huid en bind en spierweefsel vacuüm.

Werking van cuppingmassage?
De cupping die geplaatst wordt op de huid trekt vacuüm, hiermee stimuleert/activeert u de doorbloeding, meridiaanbanen en de spieren in het lichaam. Door de massage wordt de bloedcirculatie weer opgang gebracht en wordt het weefsel weer voorzien van de benodigde voedingstoffen en zuurstof.  Het lichaam kan nu de afvalstoffen gemakkelijk af voeren en het bindweefsel wordt gestimuleerd en de spierknoop verzacht.

Voor wie is cuppingmassage geschikt?
Cupping massage kan verlichting geven bij:
* Rugklachten
* Nekklachten
* Migraine /  Hoofdpijnklachten
* Armklachten
* Blessures
* Stress gerelateerde klachten
* Cellulite
* Ontgiften
* Griep / verkoudheid
* Buikklachten
* Slapeloosheid
* Verminderde energie
* Vermoeide, pijnlijke en overbelaste spieren

Hoe ziet een behandeling van cuppingmassage eruit?
Bij de eerste afspraak nemen we samen het intakeformulier door, hierin worden vragen gesteld over welke massage u heeft gehad, en over u gezondheid, u  kunt hierbij denken aan allergieën.  Deze informatie is noodzakelijk om zo te bepalen wat u lichaam nodig en niet nodig heeft tijdens de massage. Daarna mag u zich uitkleden, op uw ondergoed na, bh mag indien gewenst op de massagetafel uit, graag een rugsluiting. Het lichaam wordt afgedekt, behalve het gedeelte wat op dat moment behandeld wordt.  Uw lichaam wordt ingesmeerd met olie en daarna worden de cups geplaatst en hiermee word op het lichaam gemasseerd de meridiaanbanen en de richting van spierverloop worden gevolgd.

Na de behandeling
U krijgt van de masseur een glaasje water aangeboden, en mag u even bij komen van de massagebehandeling, er kan gevraagd  worden wat u van de massage vond. Het is normaal dat er na afloop van de behandeling verkleuring te zien is op de huid. Dit kan variëren van licht- tot donkerrood of zelfs dieppaarse, zwarte verkleuringen. Dit is normaal, de kleur verteld u over de stagnatie(blokkade) hoe dieper en donkerder deze is hoe meer stagnatie dat er in het lichaam zit.  Naast de verkleuring kunnen er ook puntbloedinkjes, paarsige vlekjes of zelfs blaren te zien zijn. Dit is meestal na 4 dagen verdwenen, maar kan ook 1 week of soms langer zijn, dit ligt aan de stagnatie.
Houdt hiermee rekening met de kleding (bijvoorbeeld zwemkleding) na de behandeling. Het is ook verstandig om u partner vooraf op de hoogte te brengen van de plekken die na de massage kunnen ontstaan.

reactiehuid

Nog een paar dingen waar u rekening mee moet houden als u cuppingmassage doet.
* Vermijd de zon(zonnebank) tot de verkleuringen weg zijn
* Drink meer dan normaal
* Verwijd extreme hitte en koude (dus geen lange, hete douche )
* Vermijd extreme inspanning
* Nuttig geen zware maaltijd na de behandeling en het liefst ook niet voor de behandeling

De duur van de behandeling
Cuppingmassage kan zowel lokaal (klachtgericht) als complete massage worden gedaan.

Vraag naar de mogelijkheden aan u masseur.

Tips en Contra-indicatie (klik in het menu aan de linkerkant)

Neem contact op

Tijdens behandelingen zijn wij niet telefonisch bereikbaar. U kunt een bericht via het onderstaand contactformulier versturen. Wij nemen contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search