Wat is energetische massage:
Bij een Energetische massage wordt u lichaam op een natuurlijke manier van stress bevrijd.
De massage richt zich op het losmaken van de blokkades in de spieren, maar ook op het losmaken van blokkades in de spieren en stromingen als de lymfestroom, de bloedsomloop en de ademhaling. Maar ook op de energetische doorstroming, in onder andere de meridianen en chakra’s.

Werking van energetische massage:
Kenmerk van een Energetische massage is dat het een zachte en contactvolle manier van aanraken is. Zo krijgt het lichaam de tijd om zich te openen en te ontspannen. U maakt contact met gevoelens en herinneringen die in u lichaam aanwezig zijn. Het is belangrijk dat u tijdens een massage op uzelf richt, en op de energie in het lichaam.

Waar komt energetische massage vandaan:
Energetische massage Is afkomstig uit oosterse landen als China, Japan en India. In deze landen is het al eeuwenlang bekend dat ieder mens een energetisch lichaam heeft en een eigen verdeling van de energie in het lichaam. Meridianen  worden ook wel energiebanen genoemd, deze vervoeren de energie door heel het lichaam. Een verstoring in het lichaam of in de geest is een weerspiegeling van een verstoring in het energetische lichaam. Als op één plaats te veel energie is betekent dit dat ergens anders een tekort aan energie is. Dit is een hele andere kijk op ziekte en gezondheid als in het Westen.

Voor wie is deze energetische massage geschikt:
De energetische hoofdmassage heeft niet de pretentie alle klachten weg te nemen of mogelijk problemen op te lossen, we trachten de geblokkeerde energie weer in beweging te krijgen, waardoor het zelfherstellend vermogen ook beter zijn werk kan doen.

* Stukje bewustwording
* Verschillende vormen van hoofdpijn zoals: Migraine, Spanningshoofdpijn, Clusterhoofdpijn

Hoe ziet de behandeling eruit:
De behandeling begint met een voetenbad, hierbij wordt het intakeformulier ingevuld. Daarna mag u zich uitkleden, omdat alleen de schouders, nek, hoofd en gezicht worden gemasseerd, hoeft u alleen een stukje van het bovenlichaam te ontbloten. (natuurlijk mag, als u dat prettig vind liggen de broek uit), bij dames mag de bh aanblijven, de bandjes hoeven alleen van de schouders af. U mag plaats nemen in rugligging, tijdens deze massage wordt geen olie gebruikt. Tijdens deze massage worden er strek, rek en roterende massagegrepen op het hoofd, nek en schouders  uitgevoerd. Het beste resultaat krijgt u als u zich helemaal overgeeft. De massage heeft een diepgaande werking. Tijdens deze massage kunnen spanning, stress, warmte, kou, pijn, verdriet, ontroering en boosheid loskomen. Natuurlijk is dit voor ieder mens weer anders.

Na de behandeling:
Neem na de behandeling thuis nog enige tijd rust, drink wat extra water om zo de afvalstoffen die tijdens de massage zijn vrijgekomen af te voeren.

Hoelang duurt een behandeling:
De behandeling duurt ongeveer 45 min tot 60 min

* De behandeling kan 10 minuten langer duren in verband met het voor en na gesprek.

Neem contact op

Tijdens behandelingen zijn wij niet telefonisch bereikbaar. U kunt een bericht via het onderstaand contactformulier versturen. Wij nemen contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search