Wat is Diamond Microdermabrasie:
Is een niet-operatieve diepte huidpeeling methode, met behulp van steriele diamanten kopjes, verwijderen we de bovenste laag huid, gelijkertijd zuigt u het apparaat de deeltjes met alle vuil en dode huidcellen op.  In kuurverband van enkele weken 1x per week of als extra behandeling. Na slechts één behandeling voelt de huid zachter, gladder en schoner aan.

Diamond Microdermabrasie is in alle gevallen een geweldige behandeling en maakt de huid toegankelijk voor het insluizen van werkstoffen met producten die de huid nu beter kan opnemen.

Diamond Microdermabrasie kan worden ingezet bij een verstopte en/of vergrote poriën (black en whiteheads), pigmentvlekken, vermoeide, matte of vlekkerige verouderde huid, littekenvervaging (denk maar aan acne), oppervlakkige rimpelvorming, droge huid en rokershuid

Voor wie is Diamond Microdermabrasie geschikt:
Helaas zijn er enkele huidaandoeningen waarmee rekening gehouden moet worden, en mogen dus geen Diamond Microdermabrasie ondergaan.

* Psoriasis
* Huidkanker
* Eczeem
* Verbande huid (door de zon)
* Zichtbaar gebroken adertjes
* Huidbeschadigingen (niet gediagnosticeerde)
* Heftige couperose
* Ernstige Acne
* Onstabiele diabetes
* auto- immuunafwijkingen
* Herpes simplex
* Gordelroos
* Zwangerschap

Hoe vaak mag ik Diamond Microdermabrasie behandeling ondergaan:
Diamond Microdermabrasie is volkomen veilig en nagenoeg pijnloos, de behandeling kan binnen 7 a 10 dagen herhaald worden. Bij een kuur wordt meestal 5 tot 8 behandelingen aangeraden.

Hoe ziet een Diamond Microdermabrasie behandeling eruit?
Voor een eerste Diamond Microdermabrasie behandeling vindt er eerst een intakegesprek plaats. We bespreken samen met u de medische gegevens door en kijken of Microdermabrasie geschikt is voor u. Er wordt gekeken wat u huidtype is en wat u van zo’n behandeling mag verwachten. Daarna mag u het formulier tekenen (toestemming) en gaan we de diamond microdermabrasie behandeling uitvoeren.  U huid wordt gereinigd, daarna gaan we de diamond kopjes over uw huid, zodat de bovenste huidlaag wordt verwijderd en deze voelt zacht, glad en gezond aan. De huid is nu in staat om de werkstoffen op te nemen, dus wordt er een masker op de huid aangebracht om de huid terug te regenereren en te hydrateren. Meestal wordt dit met een Ultrasoon gedaan. (Dit is een apparaat dat ultrasonische trillingen maakt; 1 miljoen keer per seconde. Ultrasoon produceert een wrijvingshitte die de bloedsomloop en spierspanning versnelt.)  Tot slot wordt uw huid ingesmeerd met een voedende crème.

diamondbrasie

Na de behandeling:
Na de behandeling kan de huid droog en trekkerig aanvoelen, ook kan er roodheid optreden, het lijkt net of u iets te lang in de zon heeft gezeten. Gebruik deze dag en na de behandeling even geen make-up. Gelieve gedurende de week 1,5 liter water te drinken, vocht kan makkelijk verdampen, dus dit moet van binnenuit aangevuld worden. Elke dag sunblock gebruiken om zo zonbeschadiging te voorkomen.

Dit mag u niet doen na de behandeling!
De huid is kwetsbaar, dus voorzichtigheid is geboden. Vermijd ook zwemmen, intensief sporten, heet water, sauna, zonnebank en de zon voor 1 week.  Scrubben of peelen kunt u het best na 14 dagen na de laatste behandeling doen.
Heeft u nog vragen over Diamond Microdermabrasie of wenst u een behandeladvies, dan ben ik graag bereid om u een persoonlijk advies te geven.