Charming Nails & Beauty gebruikt met de producten van Better waxing technology, deze zijn de toonaangevende en meest vertrouwde harsmerk van Europa en heeft al meer dan 30 jaar ervaring.

 

Bij het harsen in het gezicht gebruik ik de Cool Flexx Wax. Deze heeft een laag smeltpunt zodat hij geschikt is om de meeste gevoelige huid te harsen zonder heftige irritatie. de voordelen zijn dat deze wax geen Colophonium bevat en is daarom geschikt voor mensen met een parfumallergie.  Hecht niet aan de huid, alleen aan de haren. De huid blijft na het harsen niet echt lang rood. Door de lage smelttemperatuur voelt de hars niet heel heet aan. De cool flexx hars is naast het gezicht ook prima te gebruiken bij bikinilijn en oksels. Deze wordt zonder strip verwijderd.

Bij het harsen van het lichaam gebruik ik Pink Sensitive harspatronen, deze zachte formule is verrijkt met kamille om zo huidirritatie tegen te gaan en is hierdoor uitermate geschikt voor de gevoelige huid. Er zijn twee verschillende roller koppen, de grote wordt gebruikt voor de benen, armen, buik en rug. de smalle roller kop wordt gebruikt bij bikinilijn en oksels. Bij deze hars wordt wel gebruik gemaakt van een strip.

Voor bij mannen gebruik ik de Groene thee hars, deze unieke hars is gemakkelijk aan te brengen en geeft goede resultaten bij stugge haargroei. Hij bevat groene thee-extracten voor hun ontsmettende en antioxiderende werking. Is voor de gevoelige huid. Bij deze hars wordt wel gebruik gemaakt van een strip.  Bij deze hars wordt gebruikt voor de armen, benen, borst, buik, rug.

Maar natuurlijk is het ook mogelijk om met Sugaring Cane te harsen, Sugaring is een ontharing met suikerpasta die bestaat uit 100% natuurlijke ingredienten. De pasta wordt met suiker, water en citroen gemaakt tot een honingachtige massa gekookt en is zelfs eetbaar en niet op dieren getest. De temperatuur van de Sugaring staat gelijk aan lichaamstemperatuur, de pasta blijft vloeibaar. Naast het ontharen heeft de Sugaringpasta nog een eigenschap het verwijdert alleen dode huidcellen.  Sugaringpasta kleeft niet aan de huid, alleen aan de haren, dus de huid wordt niet beschadigd. Deze is geschikt voor alle huidtype en deze hoeft niet met een strip verwijdert te worden.

 

Meest gestelde vragen:

 

Is de  eerste keer harsen pijnlijk?
Helaas is de eerste keer harsen vrij pijnlijk en kan de huid behoorlijk gaan irriteren, zeker na een lange periode van scheren. Gelukkig is het wel zo, dat als u blijft harsen, de harsen zachter worden en zich ook makkelijker laten verwijderen. De pijn zal ook minder erg zijn als de eerste behandeling.

De eerste behandeling?
U komt voor de eerste keer,  a.u.b. scheert u zich een week tot twee weken niet, zodat de haartjes een lengte hebben van een halve centimeter. Op de dag van de behandeling geen bodycrème gebruiken en voor het tegengaan van ingegroeide haren kunt u 2 à 3 dagen van te voren de huid (zachtjes) scrubben.

Hoelang blijven de haren weg?
De harsen blijven zo’n 3-8 weken weg nadat ze zijn geharst.  In de zomer groeien de haren over het algemeen sneller dan in de winter. Een deel van de haren zal in de rust zijn en geen enkele groeiactiviteit vertonen na het harsen. Een ander deel zal groeien, maar is nog te kort en zien we niet. Na ongeveer 1 week zullen er enige haren zijn, dit zijn dus niet de haren die pas geharst hebben, maar haren die nu net boven het huidoppervlak zijn gegroeid.

Wordt de haargroei door harsen minder?
Een direct voordeel van harsen is bovendien dat de haren terugkomen met een dunner haarpunt. Ze worden zachter. Hierdoor lijkt de haargroei minder. In tegenstelling tot ontharen met ontharingscréme of scheermes, waarbij de haren bot en stomp gaan groeien ook wel stoppels genoemd.

Kan harsen ingegroeide haartjes veroorzaken?
Na het harsen kunt u last krijgen van ingegroeide haartjes. Ingroeide haartjes ontstaan doordat huidcellen zich ophopen op de onthaarde plekjes op de huid waardoor ze de haarzaakjes afsluiten. Om dit te voorkomen kunt u het beste een dag of drie na het ontharen de onthaarde huid scrubben met een milde scrubgel. Vervolgens scrub je de huid één of twee keer per week.

Roodheid na het harsen?
Bij de meeste kan de huid na het harsen enige tijd rood en wat gevoelig zijn, maar dit trekt weer snel weg. Ik adviseer om ingegroeide haren te voorkomen om geen strakke synthetische kleding te dragen.

Wat te doen bij bikinilijn harsen?
Als u uw bikinilijn laat harsen dan adviseer ik een (oude) string of een hoog opgesneden broekje aan te trekken. Hier harsen kan in een enkel geval wat langdurige roodheid met zich meenemen (maximaal 3 dagen, bent u nature roodharig dan kan dit wat langer duren.)

Kan ik mij laten harsen tijdens menstruatie?
Natuurlijk kan dit. Graag uw tampon voor de behandeling verversen. Helaas kan tijdens de dagen ook de huid wat gevoeliger zijn.

Wanneer is een vervolgbehandeling nodig?
Ongeveer een week nadat er geharst is zit u enige haren, dit zijn dus niet de haren die we geharst hebben, maar de haren die vorige week nog niet te zien waren en dus net boven de huidoppervalk zijn gegroeid. Als u huid niet te gevoelig is kan u de haargroei beperken tot 1x per 2 a 3 weken.  Het ligt er natuurlijk ook aan welk onderdeel u heeft laten harsen, oksel haar groeit sneller dan het haar op u been, en moeten dus vlugger geharst worden

Wat te doen na de behandeling?
Na de behandeling is het aan te raden om de komende 24 uur warmte en wrijving te voorkomen. U moet hierbij denken aan:/
* Geen heet bad of te hete douche
* Sporten
* Geen zonnebank
* Vermijd krabben
* Niet zwemmen in chloorwater
* Vermijd lichaamsspray, poeders, deodorant, lotions of andere producten. Dit is natuurlijk alleen voor de gebieden die behandeld zijn.

Contra-indicaties voor harsen?
Ja, er zijn verschillende situaties waarin je de huid niet mag ontharen door middel van harsen. Dit geldt o.a. in de volgende gevallen:
* spataderen
* trombose,
* eczeem
* open wonden en bij ontstekingen
* pigmentvlekken, zoals moedervlekken

Bij gebruik van medicijnen, die een extra gevoelige en/of zwakke huid (kunnen) veroorzaken. Dit zijn:
* Retin A
* Renova
* Differin
* Isotretioin
* Roaccutaner

Stond u vraag hier niet bij, stuur een mailtje naar info@charmingnails.nl